Peducate.ir

Peducate.ir

با هم بیاموزیم
Peducate.ir

Peducate.ir

با هم بیاموزیم

آموزش Word بخش دهم

آموزش Word بخش دهم


در این پست با بخش دهم آموزش نرم افزار مایکروسافت ورد همراه خواهیم بود.  

انتها نویس (Endnote)

با انتخاب این گزینه و درج آن، توضیحات بجای آنکه در پائین صفحه قرار گیرند در انتهای متن یا انتهای هر بخش قرار می گیرند.


شماره خودکار (Auto Number)

برنامه بطور خودکار شماره میزند.


علائم (Custom Mart)

در این انتخاب میتوانید بجای استفاده از شماره یا حرف از علائم استفاده کنید، در اینصورت برنامه برای پاورقی اول یکبار آن علامت را درج کرده و به همین ترتیب ادامه میدهد؛ با کلیک روی Symbol میتوان علامت مورد نظر را انتخاب کرد. برای اینکه بتوان به دیگر امکانات پاورقی دسترسی پیدا کرده می توان روی گزینه opitons  کلیک نمود. در این گزینه دو کادر محاوره ای وجود دارد:


همه پاورقی ها: همانطور که گفته شد پاورقی معمولاً در پائین هر صفحه قرار دارد اما چنانچه خواستید میتوانید محل آن را در زیر متن نیز قرار دهید.

در پائین صفحه (Bottom of Page): که این گزینه معمولاً متداول است.

در زیر متن (Beneath Text): که معمولاً متداول نیست.

همه انتها نویس ها (All Endnote)

محل انتهانویس (Place at): اگر بخاطر داشته باشید گفته شد محل انتها نویس ها در انتهای پرونده است. اما در صورت لزوم میتوان جای آنها را در انتهای هر بخش نیز تعریف نمود.

انتهای هر بخش (End of section)

انتهای هر پرونده (End of document)


روش شماره گذاری (Number format)

توسط این گزینه میتوان روش شماره گذاری را تغییر داد.

شروع از (Start at): شماره آغازین را تغییر میدهد.

ادامه دار (Continues): انتخاب این گزینه موجب می شود تا شماره توضیحات بصورت مرتب پشت سر هم اعمال شود.

شروع مجدد در هر بخش (Restart each section): این انتخاب موجب خواهد شد تا پس از شروع هر بخش شماره ها مجدداً از یک آغاز شوند.

تبدیل (Convert): برای فعال شدن این گزینه ابتدا باید Font یا Endnote را انتخاب کرد. اگر یک پرونده را کامل تایپ کنید و در آن از پاورقی استفاده نمایید، به کمک کادر محـاوره ای All Font و با کلیک روی گزینه Convert میتوان تمام پاورقی ها را به انتها نویس تبدیل کرد. این گزینه در کادر محاوره ای All Endnote نیز وجود دارد و در صورت وجود انتهانویس، همه انتها نویس ها را به پاورقی تبدیل می کند.


جستجو (Find)

توسط این فرمان که در منوی Edit قرار دارد میتوان حروف و کلمات را جستجو کرد و یا میتوان از کلید ترکیبیCtrl+F استفاده نمود. متنی را تایپ کنید. در قسمتFind  از گزینه Find What کلمه ای را که جستجو می کنید تایپ کرده وEnter  را بزنید تا اولین کلمه یافت می شود. حال با کلیک روی گزینه Find Next میتوانید به دنبال بقیه کلمه (مورد نظر) موجود در متن بگردید. در صورتیکه کلید More را فشار دهید کادر دیگری باز میشود. در این کادر میتوان برای جستجوی متن حساسیت هایی را ایجاد نمود.


محدوده جستجو (Search): اگر بخواهید در گزینه Find تمامی پرونده را جستجو کنید باید در انتخابها محدوده جستجوALL  باشد (یعنی جستجو در همه پرونده). با انتخاب گزینه Down با باز کردن فهرست رو به پائین میتوان از برنامه خواست تا از محل مکان نما به پائین و با انتخاب گزینه UP از محل مکان نما به بالا را جستجو کرد.


جایگزینی (Replace): این زیر منو که در منوی Edit قرار گرفته به شما این امکان را میدهد تا به دنبال کلمه گشته و بتوانید آن را با کلمه دیگری جایگزین نمائید. برای دسترسی به این زیر منو از کلید فوری و ترکیبی Ctrl +H نیز میتوان استفاده نمود. برای انجام این کار کافیست در Find What کلمه مورد نظر را در Replace With کلمه ی جایگزین را وارد کرد. بقیه گزینه ها همان است که در فرمان Find در اختیار داشتید. اما در این پنجره دو گزینه دیگر بنام Replace و Replace All وجود دارد. گزینه Replace تک تک، کلمه یافته شده را با کلمه جدید جایگزین میکند اما گزینه Replace All هر آنچه را که بیابد جایگزین خواهد کرد.


برو به (Go To): این زیر منو در منوی Edit وجود دارد و از کلید فوری Ctrl+G یا F5 یا دبل کلیک روی سمت چپ سطر وضعیت می توان به این کادر محاوره ای دسترسی پیدا کرد. اگر به شما بگویند در یک پرونده ی فرضاً 200 صفحـه ای به صفحه 42 بروید آیا فقط به کمک کلیدهای ویرایشی این کار را انجام میدهید. این روش، روش صحیحی نیست، کافیست کلید فوری این زیر منو را بزنید. این گزینه به شما این امکان را خواهد داد تا به فرامین زیر دسترسی سریعتر داشته باشید.


خطایابی املایی و گرامری هنگام تایپ

علاوه بر کنترل املاء و گرامر کل مدرک در هر بار، Word میتواند متن را هنگام تایپ نیز کنترل کند. کلماتی که در فرهنگ لغت وجود ندارند، با یک زیر خط موجدار قرمز رنگ و خطاهای گرامری با یک خط سبز رنگ مشخص می شوند. خطاها را می توان همان موقع یا هر زمان دیگری رفع نمود. برای کار کردن با یک کلمه یا عبارتی که با خطایاب خودکار املا یا گرامر، زیر خط دار شده است، روی کلمه یا عبارت، کلیک راست کنید. منویی ظاهر میشود که شامل پیشنهادات جایگزینی کلمـه (در صورت پیدا شدن) و چندیـن فرمان مرتبط است.


برای خطاهای املایی، انتخابهایی بصورت زیر وجود دارد: متنی را تایپ کنید در صورت پیدا شدن زیر خط موج دار قرمز روی کلمه کلیک راست کنید. برای جایگزینی کلمه با یکی از جایگزین های پیشنهادی، روی کلمه جایگزین کلیک کنید. برای چشم پوشی از تمام موارد مشابه در مدرک، برروی Ignore All کلیک کنید. برای اضافه کردن کلمه به فرهنگ لغت، برروی Add کلیک کنید. برای افزودن اشتباه تایپی به لیست ابتدا،  Auto Corrects ابتدا را انتخاب کرده و سپس املای جایگزین مناسب را انتخاب کنید. برای شروع یک خطایابی منظم، روی Spelling کلیک کنید. تمام گزینه هایی که در بالا گفته شد در این کادر وجود دارد.


هنگامی که روی یک خطای گرامری کلیک راست می کنید انتخابهای زیر به شما پیشنهاد میشوند: یک جایگزین پیشنهادی برای درج در مدرک، انتخاب کنید. برای چشم پوشی از خطای موجود، Ignore Sentence  را انتخاب کنید. برای شروع یک خطایابی گرامری منظم،Grammar  را انتخاب کنید. البته میتوانید از کلید ترکیبی F7 یا از نوار ابزارStandard  کلید  Spelling & Grammar را نیز انتخاب کنید. برای ظاهر کردن کلمات زیر خط دار با خطایابی خودکار املایی و گرامری از منوی Tools زیر منوی option سپس برگ نشان Spelling & Grammar و گزینه های Check Grammar Spelling as you type, Spelling، Check Spelling as you type  راانتخاب کنید. اگر مـدرکتان شامل کلمـات زیرخط داری با خطایابـی خودکار املایی و گرامری است و میخواهید زیـر خـط ها را پنهان سـازید، از منـوی Tools زیر منوی option سپـس برگ نشـان Spelling & Grammar و گزینه هایHide Spelling Errors in This Document, Hide Grammatical Errors in This Document  را برگزینید. برای نمایش دوباره زیر خط ها این دو گزینه را از انتخاب خارج کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد