ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
بستنی نخورید
وجود یک باکتری خطرناک در فرآوردههای دامی غیر بهداشتی مثل شیر عامل ابتلا به تب مالت را به وجود می آورد. عدم پاستوریزه و استریزه کردن شیر باعث میشود این باکتری در شیر باقی بماند. معمولا در تهیه بستنیهای سنتی، از روشهای پیشرفته پاستوریزه استفاده نشده، پس احتمال باقی ماندن باکتری در این حالت بیشتر است.
حضور این باکتری در بستنی سنتی، هیچگونه علامتی مانند تغییر رنگ، بو و مزه ایجاد نمیکند و از لحاظ ظاهری سالم به نظر میرسند. بیماری تب مالت نیز از جمله معروف ترین بیماری های به وجود آمده در این مواقع است که با استفاده از روشهای سالمسازی قابل کنترل می باشد.
منبع: دکتر یحیی پاسدار متخصص تغذیه