ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
اسیدی که خاک را نابود میکند
نود و نه درصد آبلیموهای بازار تقلبی هستند که سود هنگفتی را برای متقلبان در پی دارد. برای فهم بهتر کافی است بدانید فقط با چهار لیتر اسید سولفور و گوگرد، میتوان بدون لیمو ده تن آبلیموی تقلبی درست کرد. امکان تشخیص آبلیموی تقلبی فقط در آزمایشگاه میسر است، ولی بدانید قیمت تمام شده آبلیموی صنعتی از نرخ لیموترش تازه در بازار کم تر است. آبلیموهای تقلبی موجود در بازار دودسته اند. یک دسته آبلیمویی که بدون استفاده از لیمو تولید شده و حاوی اسید سولفور و گوگرد است و دسته دوم آبلیموی بسیار رقیق طبیعی با مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی است.
مقدار مجاز استفاده از ماده شیمیایی متابی سولفیت سدیم در حدود دویست و پنجاه پیپیام است، چون این ماده مانع از تغییر رنگ و فساد میکروبی آبلیمو میشود. ولی آزمایش آبلیموهای موجود در بازار نشان میدهد که در بعضی از آن ها تا پنج برابر یعنی نزدیک هزار و دویست و پنجاه واحد متابی سولفیت موجود است. در برخی موارد آبلیموهای تولیدی، حتی قابلیت مصرف انسانی نداشته و معدوم کردن آن ها سخت است. چون این آبلیموها آثار مخرب زیست محیطی داشته و حتی برای خاک مخرب است. عمق فاجعه را درک کردید.
منبع: محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران و عضو کانون انجمنهای صنفی مواد غذایی
مرتضی خدایی رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران
مهدی پورهاشم مدیرکل سابق استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران